Search This Blog


10 February 2011

moDe: SeDiH


hai korang...malam ni aku xda mood la...sedih lak rasa...naper ek???da sapa2 yang nak tenangkan aku x??? korang kat sana sihat???dah lama aku x luah perasaan kat blog aku ni...asyik dok berkempen jer...kali ni, aku nak story dan kongsi sedikit perasaan sedih aku ngan korang kat sana. meh la korang bagi aku epy cikit...
  dua tiga hari ni aku asyik kuar jer...busy sikit..da la hal yang aku wat...petang tadi aku da dapat 1 mesej. dia suoh aku p saringan untuk jawatan Penolong Pengurus Asrama ...kat USM Kelantan. aku memang da apply kerja 2. apply online ja...aku pun x taw..good news ataw bad news...xda feeling langsung. padahal aku memang nazak cari kerja ni...dah dapat peluang..tapi aku xtaw nak wat cam na...KELANTAN??????? jauh wei.......2 baru saringan, belum intebiu lagi...

21hb FEB ni lak aku da interbiu amlife insurans. klaw bleh aku nak la jawatan executive 2. tapi aku pikiaq balik...kena jual insurans ker? gaji not bad la... RM2500. aku konpius ni...xtahu nak wat apa...kerja kat USM ok gak...fully goverment kan???? so terjamin la...slow2 la...nanti2 up la jadi pegawai...tapi masalah aku, kena p saringan 2 kat USM Kelantan daaaaaaaa.... 

apa yang aku nak xdapat, yang aku xnak lak dapat.... bukan memilih tapi masalah aku...DUIT ngan jauh nak p sana. lagipun aku xda sedara-mara kat sana...macam x berbaloi lak...semata-mata nak p saringna pemilihan calon untuk jawatan 2. kalaw dah comfirm kerja sana, aku sanggup kerja kat Kelantan...x bleh ke kalaw aku minta wat saringan 2 kat USM Penang jer????Dekat jer ngan aku...ntah la wei...aku sedih sangat....fikir pasal kerja la, family la.....macam2 la...hmmmmmmmmmmmm...


8 comments:

ria said...

dugaan adlh satu cabaran utk manusia.. setiap dugaan mesti ader hikmahnyer. . jadi bersabar la yew. .:)

AnNa said...

tq ria....really appreciate it

Khairul Antasha said...

salam...

tak suma apa yg kta nak, kta akan dapat dear.. apa yg ada depan mata kta hadapi je.. mana tau yg tu akan membantu utk kehidupan kta pd masa akan dtg.. jgn sedih2 dear...

AnNa said...

tq 4 ur advice khairul...mmmm...kadang2 buntu nak wat keputusan...

kenalinegaraku4u2c said...

Salam sejahtera..Ini pertama kali saya melawat laman ini.Saya tertarik dengan layoutnya.Ceritanya..?Mmmmmm...biasalah,blog orang muda.Teruskan blogging sama sama kita.Thanks..

AnNa said...

thanks azam....

lovefairus said...

chaiyok2 anna..ang kat tabah...rezeki ada ja dimana2...no worries dear....sabar k...

AnNa said...

fairus...setabah-tabah aku pun...kadangkala seakan-akan rebah juga...:(

Post a Comment

SILA TINGGALKAN JEJAK YER.....SENANG NAK USHAR BLOG KORANG NANT.....he3

TaBuNg AmAnAh SaYa...he3

Yang Menarik Utk Dilihat