Search This Blog


02 February 2011

25 Random Facts About Me

hai sume...auralucky da tag aku...nak tahu apa dia tag kat aku...meh aku nak bagitaw korang...pas ni aku nak tag korang lak...tengok la sapa yang nak kena nant...he3...bertuahnya orang 2 kan????

kali ni aku nak sopan cikit la...the owner of love lavender's blog is anna...he3..kali nie aku nak bahasakan diri aku anna..boleh kan?sopan x?want know more about me? i'll list 25 Random Facts About Me..check it out...

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated.
(ni la kata2 azimat yang korang patot tahu pas aku tag korang yer.juz follow the instruction.jangan degil!!!he3...garang x aku ni????mana da garang...biasa2 jer...bak kata orang.xkena maka xcinta...oppppsss....he3)
jap2..pas aku fikir banyak2 kali...macam xbez lak aku bahasakan diri aku 'anna'...macam pelik la...rasa macam skema ja...xfriendly la...nak bahasakan 'aku' gak la...rasa macam lagi rapat ngan korang...x pe kan???? 

1. nama aku SUHANA BINTI KAMALUDDIN...boleh panggil aku anna...tapi jangan panggil aku sue...i x biasa u...he3 
2. aku anak ke-5 dari 6 adik beradik...


3. dalam famili aku...ada dua jer gurl..yg len sume laki...kakak aku dah kawen...aku la gurl sorang dalam umah...selalu kena buli wat keje umah...i hate that...menci...menci...menci..(ngada x???)

4. aku nie baru jer grad dari UiTM Shah Alam. aku grad 20hb 11 2010.baru lagi kan??????


5. ada sepasang  anak saudara ...cumil2...yang montel pun ada...he3...sayang sangat kat diorang..

6. time aku blajar aku amik jurusan Pengurusan Perkhimatan Makanan. aku wat Diploma dalam jurusan ni kat UiTM Terengganu. Pas 2 wat Degree kat UiTM Shah Alam.


7. aku ni kelakar orangnya...pendek kata friedly la...senang nak wat kawan...


8. walaupun senang wat kawan...tapi aku xsuka "kawan makan kawan"...faham2 je la ey maksud aku ni. lagi satu aku xsuka kawan yang hipokrit...

9. aku suka makan laksa...ari2 makan laksa pun xpa...orang kata aku ni "hantu laksa"...he3..takut x???aku ni hantu ker?xda lah...orang macam korang gak...


10. kalaw minum plak..aku suka order teh 'o' ais...air lain xnk...xlayan...he3 

11. time tido aku mesti pakai stoking...time kat kolej dulu, kawan2 aku kata macam baby la...tido pun  nak pakai stoking...he3...


12. lagi satu tabiat aku sebelum tido.......aku mesti letak bantal busuk aku kat muka aku...xda bantal busuk aku...lambat la aku leh pejam mata...(macam budak kecik x????)
13. aku suka shopping kasut,beg ngan baju....(klaw wet banyak,shopping sakan la aku)


14. aku tringin nak jadi pendidik...x kesah la..pensyarah ka,chekgu ka....asalkan pendidik...(rugi x amik kos pendidikan dulu)


15. suka layan lagu jiwang...


16. mudah sensitif.(cepat terasa ati.. tapi control je dalam hati. so xda orang yang tahu aku ni terasa ati ngan seseorang).


17. x sabar nak kawen..(galak cikit)..nak da famili sendiri. bukan apa...ramai kawan2 aku kawen muda...aku pun nak join the group gak.tapi duet xcukup lagi la


18. aku suka kumpul teddy bear...sume orang bagi...yang beli sendiri xda lagi...he3 (next???sapa lagi yang nak bagi adiah bear kat aku)


19. aku kuat makan, tapi badan x gemok2 pun. tapi berat badan naik la.....


20. aku kuat membebel.....(membebel pa ntah...aku sendiri pun xtahu)


21. aku suka kucing..tapi dah lama x bela kucing....


22. suka tengok buruj/ gugusan bintang2 pada waktu malam... 


23. suka join peraduan dalam paper...sekarang ni tengan join peraduan mudah menang metro...he3...kalaw da rezeki dapat la i-pad 


24. kalaw fast-food aku suka makan mcD..dulu2 layan KFC...skrg dah kureng layan KFC


25. akhir skali...........aku dah berpunya...he3..(xda idea dah nak letak apa kat point no.25 ni)...semoga bahagia ke akhir hayat dan di berkati ALLAH hubungan kami ni...amiin 


penat aku berceloteh dan perah idea nak bagitaw apa kat korang tentang diri aku ni...so??? 25 Random Facts About Me aku dah list bagi kat korang...ini lah sedikit sebanyak tentang diri aku...sekarang tibalah masanya aku nak tag blogger2 yg  lain...siapa yang bertuah ni???????memandangkan aku akan tag nama yang sekian2 ni..maknanya aku nak kenal korang la...be frenz k??..haaa...calon2 nya adalah....


































9 comments:

Irma A.Wahid said...

thanx for tagging me babe~~~ sure kite blh jadi geng la..hahaha...slm perkenalan~~selalu2 lah sggh blog ea~~

AnNa said...

yer ker....ok jer...no hal lah...

Irma A.Wahid said...

i da post entry...lets read

http://irm4blues.blogspot.com/2011/02/25-facts-about-me-should-know.html

Syafiq Muhamad Full said...

huhu !!! hey u u u ! tq ah bg tag tu kat aku ,, done ! jom bace !

http://bubblechezz.blogspot.com/2011/02/25-random-facts-about-me.html

InDepEndEnt MomEnt said...

i da wat this entry...
check it out yaaa
http://syimlurfe.blogspot.com

farzana ariffin said...

da siap entry ni. haha
baca2 ;DD
http://warna-warnihidupaku.blogspot.com/

AnNa said...

wah.ramainya yang dah wat...tq3...k,aku akan baca...khas penghargaan aku bg kat korang...mmmmuuuaahhh

Syuzana said...

terima kasih ye anna siapka tag ni...sekarang ni memang trend org kawen muda kan...tapi duit x cukup cmne nak kawen...adehh...

congratz ye..dah grad ea...syu otw nk grad (^_^)

AnNa said...

syu amik kos apa?he3...

Post a Comment

SILA TINGGALKAN JEJAK YER.....SENANG NAK USHAR BLOG KORANG NANT.....he3

TaBuNg AmAnAh SaYa...he3

Yang Menarik Utk Dilihat