Search This Blog


10 September 2011

EDISI RAYA 2011

Salam Aidiffitri buat semua, 

Arini aku da mood untuk update blog. So entry aku kali ini adalah......haaa...pasal apa lg klaw bukan pasal raya. Maklum la, skrang ni kan masih dalam bulan raya....xda hal la der...cewahhh...Raya stahun skali jer. Maksud aku Raya Puasa la..Raya Haji x termasuk taw..Raya Haji kat tempat aku ni x meriah macam orang Pantai Timur sambut Raya Haji.. Tempat aku sambut biasa2 jer. Raya Puasa pun dah x semeriah dulu. Maklum la, budak2 kat kampung aku 2 semua dah besar2. Jadi bilangan generasi diorang kat kampung aku 2 dah makin berkurang la. Xmacam zaman aku kecik2 dulu. Memang meriah. Mana x nya, yang bg meriah 2 aku la...ha3...perasan jer kan.

Budak2 skrang kira nak duet raya jer. Bab2 makan ni xda maknanya, xmkn pun kueh2 raya 2. Asal datang jer nak duet raya. Dah dapat duet raya, diorang susun strategi nk 'serang' umah lain lak...hurmmmm...klaw time aku dulu, keje mkn jer.. duet raya memang nak jugak, tapi mkan pun kena jugak. Nak jalan jauh la katakan...perot kena jaga..baru da tenaga... Time aku kecik2 dulu, g braya jalan kaki jer... Bila dah besar ni, naik *kete ler... 2 pun kete member...bila la aku nak dapat bawa kete sendiri ni...
( *kete =  kereta )

Time raya la masa untuk kumpulkan saudara mara dan jumpa balik kawan2 yang dah lama x jumpa 2. Pendek kata, time raya la juga dapat wat gathering atawpun wat reunion....ha3....Tahun ni raya aku x semeriah tahun lepas sebabnya apa yang aku plan x jadi. Tapi tahun ni punya raya bez gak la. Sebabnya aku dapat berjumpa dengan kawan2 yang dah lama aku x jumpa. Lama gak la, hampir tujuh tahun gak la. Bila dah jumpa balik, rasa sedih lak. Rasa macam Jejak Kasih...ha3... Meh sini aku nak share some pictures with u ols. 
.
.
.
.
.
.
.
.


yang baju oren 2 x lama lg nak tunang dah...he3..aku bila lg nie????????


ni kawan baik aku, x kira susah ke, senang ke, dia sentiasa di sisi...sayang dia sgt2...


ni la antara wajah kawan2 aku time sekolah dulu... sebenarnya ada lg gambar2 ni. tapi da kat member aku. dia blom kasi sama aku atawpun blom upload kat fb dia. so yang ni je la yang ada. Pic yang ada kat dia 2 da lagi member2 lain. tapi yang ni jer yang dapat aku share... <3<3<3

* walaupun jauh di mata namun dekat di hati....



0 comments:

Post a Comment

SILA TINGGALKAN JEJAK YER.....SENANG NAK USHAR BLOG KORANG NANT.....he3

TaBuNg AmAnAh SaYa...he3

Yang Menarik Utk Dilihat