Search This Blog


06 August 2011

KISAH PELIK DI BULAN PUASA, YANG TIDAK PENAH TERJADI PADA BUKAN BULAN RAMADHAN


morning semua...sihat ker???????nak taw x story aku pg ni??????????haaa????nak tahu???? bzbody la korang ni...sebok jer nak tahu kan?? tapi xpe........memang nak kasi taw kat korang pun...he3... cayang korang lah.hiihihihihhihihih (gelak gediks)....Sebenarnya mcm ni...

pada suatu hari........................................cewah2.xda lah.jahat aku ni kan?nk citer tapi main2.macam ape jer.ok2. ini yang betol punyer taw...jgn marah yer...nant kena jual...
semalam (5/8/2011), aku tolong member aku masak kari ayam. oqang utaqa macam aku ni panggil kari ayam 2 gulai ayam taw...additional information utk korang yang blm tahu lg jerr :)...ok,  kita continue balik dengan citer sal kari ayam tadi 2  yerr...member aku 2 plan nak masak kat 'bakal mak mertua' dia. diorang ni x tunang lg. tapi saja jer aku naikkkan taraf 2...he3. pandai2 jer aku ni kan????? tapi xpe, kita teruskan lagi dengan citer ni....pas masak 2, terus  aku teman dia p antar.

dalam pukul 6.30 ptg macam 2 ar. dia nak p sorang dia cegan. klaw aku, aku pun aku cegan beb...bila dah sampai  umah 'bakal mak mertua' dia 2, kitorang pun disambut dengan baik...alhamdulillah selamat sampai. tapi member aku 2 dah start cuak dah.aku xda hal. bukan aku yang nk jumpa 'bakal mak mertua' aku...tapi xper, semua still under control lagi....time kami sampai 2,  'bakal mak mertua' dia tengah 2 kopek petai..opssss!!!! hati2 dengan perkataan kopek yer...klaw area kekantan 2, dah lain dah maksudnya 2...tapi maksud aku bukan yang 2 yer...jgn slh faham lak....maksud aku, mak cik 2 tengah kupas/ perisi petai (asingkan biji 2 dari kulit petai)..ada fhm kaa??????klaw faham xpa la...

dalam kul 7.00 ptg 2, kami pun minta izin la nak balik...bukan apa...kat umah sewa kami 2, x da juadah air lagi untuk berbuka. so...kena singgah kedai cina kat area umahtaman kami 2 dulu la...singgah bli ais batu...time nak balik 2, punya la banyak 'bakal mak mertua' dia 'balas' kat kami. kitorang bg kari ayam jer, tapi mak dia bagi mcm2...paru goreng berlada la, tempoyak la, buah melaka la......alhamdulillah...rezeki2...

tepat jam  7.31 malam,(waktu berbuka bagi kawasan Tanjong Malim  dan kawasan2 yang sewaktu dengannya pada hari itu), kami pun duduk bersila la  depan juadah makanan yang telah kami hidangkan 2...wowwww...nampak byk lak...maklum la, da juadah tambahan. biasanya 2 jenis jer. tapi hari 2 sampai 5 jenis...makan pun bertambah selera la... nak di jadikan citer, kari ayam 2 lebih banyak la plak...nak buang sayang...rezeki bulan puasa wei, mana leh buang mcm 2 jer...so, terkeluar lah idea dari member aku 2, nak kasi kat mamat proton kat sebelah umah kami ni...aku pun dengan pantas, bersetuju jer.ha3...(gelak jahat)...so, kitorang pun tapaw la letak dalam tupperware bg kat mamat sebelah ni. mamat ni ok cikit,dia wat hal dia ja. xda la nk usik2 kami ni. sopan jer. senyap jer. pemalu kot. x gatai macam mamat proton yang umah lg satu 2...suka mengusik @ ngorat anak dara orang....bini orang pun diorang ngorat. maka kami bertiga pun kasi la kat mamat sebelah umah ni (3 orang sebab da lg member aku lg sorang). pas antar makanan 2 (antar tepi pagar jer pun), semua pakat masuk dalam umah, gelak sepuas-puasnya...hahahahahahahaha...buat kerja gila. bukan nk ngorat mamat proton 2 la....kami masing2 dah berpunya...xleh gatai lebih2... kena control cikit gatai 2...klaw pakwe curang, taw plak marah... sendiri maw pikir la beb (to my ehemmm3, klaw terbaca pasal ni, jgn marah yer...saja suka2 ja...xda niat pun..ok???)...

hari ni plak, aku keseorangan kat umah sewa, semua pakat xda kat umah...2 orang balik kampung, lagi sorang 2 g jumpe pakwe dia...aku jer jadi penjaga kat umah ni. kawan aku yang sorang 2 (yang buat kari ayam utuk 'bakal mak mertua' dia 2) ada ajak balik umah dia, tapi mls la plak nak ikot...xper, buat berani jer duduk kat umah sewa ni sorang2... k lah...dah lenguh tangan menaip.. nnt kita smbung lagi yer.. bye semua......mmmmuah...

3 comments:

L said...

ibadah sunat vs menda haram
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/ibadah-sunat-tp-xbetul-caranya.html

Nurul Jannah said...

macam kenai ja kawan ang yg pi jumpa pakwe dia tu hak hak hak

AnNa said...

janah: sapa 2 yer?????????????

Post a Comment

SILA TINGGALKAN JEJAK YER.....SENANG NAK USHAR BLOG KORANG NANT.....he3

TaBuNg AmAnAh SaYa...he3

Yang Menarik Utk Dilihat