Search This Blog


31 December 2010

TraGedi 28 DiSeMbEr 2010

hai apa la nasib....macam2 jadi on this date..abah aku ngan adik aku accident. kena langgar lari...waktu 2 pukul 9++ pagi la. abah aku bawa adik aku naik moto. tujuan dia nak beli buku sekolah kat adik aku. on the way nak pi SMK Pokok Sena, abah aku ngn adik aku kena langgar ngan moto dari arah belakang. yang langgar 2 plak budak sekolah yang xda lesen. yang langgar 2 bukan lelaki taw...tapi pompuan. memang kuang jaq la...dah la langgar bapak aku, pas 2 blah cam 2 jer...memang xda ati peqot langsung. sepatutnya ari 2 aku nk p 'dating' la. tapi xda rezeki kot. nak wat cam na. terpaksa la dibatalkan niat aku 2. abah aku harus diutamakan dulu. time kejadian 2, aku kat umah, tengah masak tengah ari...aik...kul 9 pagi masak untuk tengah ari?????awal giler...he3...memang la...aku masak awal sebab plan aku, aku nak kuar ngan orang tersayang. mak bapak aku pun dah bagi green light nk kuar dating. tapi malang x berbau. abah aku accident lak..xpe lah...lain kali lah kuar dating. yang 2 x penting sangat. tengah aku dok kusyuk masak 2, ada la salah sorang orang kampung aku ni, datang bagi taw aku, abah aku accident. time 2 aku dah cuak giler...nak wat apa ni?????blur...lagipun xda sapa kat umah aku ni...sume kuar g kejer...so aku pun kol la sume adik bradik aku...yang tengah kjer 2, aku kol suoh balik...time aku tengah busy dok callling2 adik bradik aku, orang yang menyaksikan accident 2, dah minta bantuan ambulans...Tq ek untuk orang2 yang dah tolong abah and adik aku 2...really appreaciate it..abah aku ngan adik aku depa antar pi Hospaital Kepala Batas. Adik aku luka ringan ja. dia luka kat lengan kanan. tapi abah aku teruk cikit ar. muka dia memang luka teruk. kena jahit kat kening 6 jahitan...lebam gak ar...darah kuar banyak giler kat kepala. tapi alhamdulillah, pas X-ray, doktor kata xada apa yang serius. kepala pun Ok. so, pas abah aku wat X-ray, doktor check sume Ok, abah aku pun leh balik....so settle la bab accident 2...pengajaran kat sini, pada budak2 yang xdak lesen ,xpayah la dok gatai bawa moto, jadi apa2 kat tengah jalan payah...mak pak plak xpayah la dok bagi anak2 depa naik moto klaw xda lesen.. dah tau benda 2 salah dan bahaya...nasihat la sikit anak2 2....nasib baik la abah ngan adik aku Ok...klau jadi benda yang lagi teruk....aku xtau la...



malam 2 plak, abang aku ajak pi Pizza Hut...........dia nk redeem Hot Ticket dia. dia ada 29 keping Hot Ticket..byak gilerrrrr. he3...memang kenyang la malam 2. 


 ni la contoh Hot Ticket 2..he3..aku lupa la nk snap Hot Ticket abang aku punya...klaw x, leh tunjuk bukti kat korang sume..

mula2 kami pi Tesco Extra kat Seberang Jaya. rupanya xda Pizza Hut kat sana. pas 2, nak menjimatkan masa, aku pun SMS la kawan aku. tanya dia kat mana lagi ada Pizza Hut. dia pun bagi taw la kat lokasi sekian2..he3..aku ngan abang aku pun terjah la tempat 2..kami kuar dari umah dalam pukul 8.30 malam macam 2 la...tapi disebabkan kami xtaw tempat mana yang ada Pizza Hut, so kami sampai la kat  Pizza Hut Sunway Carnival Mall 2 dalam pukul 9.15 malam. cashier kat kaunter 2 pun pening kepala gak la handle Hot Ticket kami 2...lama gak la tunggu...pukul 10.00 malam baru settle sume 2...tapi berbaloi la dapat makan pizza...memang banyak giler. so kami pun bagi la cikit kat jiran2 dekat ngan umah...Fuhhhhh...kenyang giler dan puas atie la dapat makan pizza...Tq  to Hot Ticket....
ni la bangunan  Sunway Carnival Mall Seberang Jaya...ni pic aku amik kat tenet..sapa punya ntah aku amik ni..he3 

1 Hot Ticket dapat 1 personal pizza. tapi kami xdapat personall pizza. da yang dia wat regular...coz banyak sangat personal..dia wat regular la...x kesah la...aku sume Ok jer..pizza gak...tapi 1 Hot Ticket kena tambah RM 1...he3, so sapa yang da Hot Ticket, leh la pi redeem yer...berbaloi-baloi....

ni pepperoni pizza...contoh je la...kalaw makan yan personal punya, aku sorang pun dah kenyang...he3

2 comments:

lovefairus said...

huhu..ugi2, xpat join makan pizza tuh..huh..

AnNa said...

2 la...klaw x...dapt mam pizza byk2...kenyang lorrr

Post a Comment

SILA TINGGALKAN JEJAK YER.....SENANG NAK USHAR BLOG KORANG NANT.....he3

TaBuNg AmAnAh SaYa...he3

Yang Menarik Utk Dilihat